Ik ben Bonnie van der Veen

Over mij

Bonnie

Eind 2012 gebeurde het ondenkbare..

mijn wereld zou voorgoed veranderen.

Deze gebeurtenis zette niet alleen mijn complete wereld op de kop, het zorgde er ook voor dat ik een nieuwe fase in zou gaan. Een fase van verkennen en vooral veel leren: het zette me op scherp.

Ik ben opgegroeid in een liefdevol, ondernemend en vooral vrij gezin. Met mijn drie broers heb ik een fantastische jeugd gehad. Bij ons thuis kon en mocht alles, “zolang we het maar weer opruimden”. 

Toen mijn vader in april 2011 ziek werd, maakten we ons geen zorgen. Hij was groot, sterk en nooit ziek, bovendien gebeurde in ons gezin nooit enge of heftige dingen. Nadat ik amper de diagnose kon geloven of verwerken, overleed mijn vader al na een kleine twee maanden. Ik zat toen in het laatste jaar van de opleiding tot fysiotherapeut. Wonderbaarlijk genoeg heb ik de opleiding met een kleine vertraging in september van dat jaar afgerond. Waar ik eerder overtuigt was om als fysiotherapeut met een topsport team mee te reizen, twijfelde ik nu aan dit idee. Ik had het gevoel dat ik écht impact wilde maken. Het zette me aan om meer te gaan verdiepen in de invloed van voeding op onze gezondheid.

Precies een jaar nadat mijn vader overleed, ontdekten we dat mijn moeder ziek was. Met precies dezelfde diagnose als mijn vader -uitgezaaide dikke darmkanker. De grond zakte onder onze voeten vandaan. Hoe kon dit gebeuren? Wat was het nut hiervan?

Ik besloot mijn baan op te zeggen en full-time voor mijn moeder te gaan zorgen. Ik zocht uit waar de beste behandelmogelijkheden zouden zijn, onderzocht wat ze het beste kon eten en daarnaast genoten we samen van de tijd met elkaar. Om haar te steunen at ik met haar mee en merkte al gauw grote verschillen. Ondanks dat zij zich de eerste maanden fit voelde en meerdere van haar sportieve records verbrak, ging het na één van de onderzoeken helaas toch bergafwaarts.

Na een half jaar overleed ook mijn lieve moeder.

Ik wist niet dat ik door zou kunnen gaan zonder mijn ouders in mijn leven.

Geloof het of niet, maar dit enorme verlies bracht me uiteindelijk dichter bij mezelf dan ooit. Het had alleen nog even een paar jaar nodig om zich te ontvouwen. Ik had nooit gedacht dat ik zou kunnen leven zonder mijn ouders. 

Het verlies van mijn grootste vangnet gaf me een gevoel van (gedwongen) vrijheid. Het voelde eng, maar tegelijk ook heel open. Ik kon nu echt alles zelf invullen, ik hoefde voor niemand meer thuis te komen, maar moest ondertussen verder zonder zijwieltjes.

Naast het intense verdriet, verloor ik ook het vertrouwen in het leven. Ik werkte in hele gezellige praktijk in Amsterdam als fysiotherapeut. Het gaf me een fijne afleiding. Na een aantal jaren van rouwen maar ook zelfontwikkeling, vielen meerdere dingen op hun plek. Ik ontdekte mijn passie voor gezondheid en het menselijk lichaam. Ik wilde leven, wel nu, volop! Doen wat ík leuk vind en niet settelen voor ‘gewoon leuk’.

Al snel merkte ik dat in een praktijk van ander werken, compleet niets voor mij was. Ik ontwikkelde mijn eigen visie, welke lastig te begrijpen was voor collega’s. Ook had ik een enorme gedrevenheid om nu echt te leven. In een hoekje gaan zitten wegkwijnen was niets voor mij, ik had immers gezien hoe kwetsbaar dit leven is. Dan zou ik nooit meer mijn tijd willen verdoen. 

Eind 2015 verhuisde ik vanuit Amsterdam terug naar het noorden voor de liefde. In 2017 opende ik mijn eigen praktijk in Steenwijk.

Ondertussen heb ik niet alleen een bak met ervaring opgedaan, maar ook veel kennis tot me genomen. Ik genoot van verschillende opleidingen welke allemaal -uiteindelijk- de basis hebben gevormd voor de specialist die ik  vandaag ben. 

 

Ik volgde opleidingen over voeding en supplementen, opende in 2019 mijn eigen gym voor dames en deed een opleiding voor Mindfulness Based Cognitive Therapy. Daarnaast heb ik in 2021 mijn opleiding tot Physis Specialist afgerond: de kroon op mijn werk. Hiermee kan ik die impact maken op iemands leven zoals ik graag zou willen. Die impact die veel van ons nodig hebben. Het geeft me ook een goed gevoel dat ik klachten aan mensen kan uitleggen. Uitleggen wat je klachten betekenen, waaruit ze ontstaan én wat je eraan kunt doen om ze te verbeteren.

 

Bonnie bonn vitaal desk

Dit wil je ook nog weten.

Veeleisend.

Niet alleen in mijn werk en voor de resultaten die ik met mijn klanten en patiënten wil behalen, maar ook voor mijzelf ben ik enorm veeleisend. Zo wil ik per sé drie keer per week naar de sportschool. Met een eigen bedrijf, woonboerderij én twee dochters een flinke uitdaging.

 

Vriendelijke klootz:k.

In mijn praktijk sta ik ook wel bekend als de ‘vriendelijke klootzak’. Zo ben ik altijd eerlijk met je en vertel je wat je moet horen. Ook mijn fysiotherapeutische behandelingen zijn altijd pijnlijk, maar wel bizar effectief. De intentie erachter is altijd goed.

Voorliefde.

Ik heb een grote voorliefde voor de zon en sport. Ook een goede winter kan ik enorm van genieten. In het verleden heb ik wel eens school afgezegd om te kunnen schaatsen. 

Chocolade met gezouten karamel laat ik trouwens ook nooit liggen. 

Ben je benieuwd

Hoe ik jou kan helpen?

Stress.

Wil jij met inzicht, empowerment en zelfzorg je stress overwinnen?

Slaap.

Kom je moeilijk in slaap en sta je vermoeid op? Heb je veel spanning op je spieren en in je kaken?

Voeding.

Heb jij ook geen overzicht meer in wat nu gezond is? Last van een opgeblazen gevoel of huidklachten?

Energie.

Heb je te kampen met een burn-out of ervaar je dips in je energie gedurende de dag?